Duel – Baret

Pak je naalden en trek ten strijde. Deze baret wordt gebreid met behulp van de frullesk-techniek en is daarom aan beide kanten draagbaar: 1 x breien = 2 baretten want elke zijde heeft unieke details.

8 panelen & 2 stekenverhoudingen

Duel wordt rondgebreid en is opgebouwd uit 8 panelen. Deze panelen worden gescheiden door een tussensteek. 4 panelen tonen diagonale strepen naar rechts, bij de andere vier lopen de diagonale strepen naar links. Bij de tussensteken komen deze strepen samen waardoor het patroon mooi doorloopt.
Dit patroon is beschreven voor 2 verschillende stekenverhoudingen. Aan de hand van je proeflap bepaal je welke van de 2 beschrijvingen het beste past bij jouw garen.

Tijdens het blocken kun je de achthoekige vorm van de baret verstreken door een achthoekige mal te maken. Je maakt de mal rond wanneer je de hoeken wilt afvlakken.

De baret is geschikt voor hoofden met een omtrek van 54/60 cm. De uiteindelijke omvang kun bepalen door het rijgen van een elastiek door de tunnel in de boord.

Garens:

Variant I (rood/groen):
Het garen van Hjelholt’s Uldspinderi uit Denemarken heeft een schitterende glans en een lang kleurverloop.  Het garen is een mix van Falkland Merino en Gotlandwol en is warm en stijlvol.

Hjelholt’s Uldspinderi 1 tr. Farveskiftegarn, 400m/100g.
Kleuren:
• Garen A: nr. 14 Rouge mix (± 75 gr)
• Garen B: nr. 15 Green mix (± 25 gr.)

logo

Variant II (rood/blauw):

Deze variant is gebreid met Finullgarn PT2 van Rauma. Twee kleuren worden gebruikt:

  • Garen A: / donker jeans blauw/nr. 443 (± 75 gr)
  • Garen B: donkerrood/nr. 435  (± 25 gr)