Unieke workshops

Uniek in de wereld – Frullesk

De Frullesk cursus wordt op de hele wereld door maar één persoon gegeven en dat is niet zo gek want deze breitechniek is nieuw en ontwikkeld door mijzelf ;-). In drie lessen maak je kennis met de verrassende wereld van frullesk en ontdek je de mogelijkheden van deze speelse techniek. Welkom bij een nieuwe breidimensie.

Uniek in Nederland – De Gecombineerde Breimethode

Tijdens deze cursus leer je wat de Gecombineerde Breimethode is (en welke methoden er nog meer zijn). Het gaat over een manier van breien: hoe en in welke hand houd je garens vast, hoe sla je om, enzovoort. Het is een natuurlijke en efficiënte manier van breien die je leert door te doen.
Een bijkomend voordeel: doordat je bewust bezig bent met de breihandelingen, krijg je meer inzicht in wat je handen, naalden en draden doen. Hoogste tijd dus om deze methode ook in Nederland aan te bieden.

Frullesk

Ontdek deze nieuwe breitechniek! Net zoals bij Fair-Isle of Dubbelbreien, brei je met twee draden. Grote verschil is dat bij Frullesk de meelopende draad een hoofdrol heeft. Deze meelopers vallen niet standaard achter je breiwerk (zoals bij Fair-Isle) maar ook voor en kunnen zelfs omhoog getrokken worden. Laten we eerlijk zijn, meelopers kun je zo leuk manipuleren. Pas wel op want de gevolgen kunnen enorm (bijzonder) zijn. Ervaar het zelf tijdens deze driedelige workshop!

Meer info over de Frullesk workshop: Klik hier

Gecombineerde breimethode

Leer hoe je breit met de draad in je linkerhand en met een aangename averecht. Je werkt efficiënter, gelijkmatiger en ergonomischer. De Gecombineerde Breimethode werd voor het eerst beschreven door Mary Thomas (1938) en heeft een groeiende schare fans. Fervente aanhangers zijn bijvoorbeeld breigodinnen Annie Modesitt en Anna Zilboorg en tijdens de workshop ervaar je zelf waarom. Gun jezelf en je spiergeheugen de tijd om deze methode toe te voegen aan je skills.

Meer info over de Gecombineerde Breimethode workshop: Klik hier

Huiswerk

Bij alle workshops zit huiswerk. Tijdens de les wordt alles uitgelegd maar daarmee zit het nog niet in je vingers. Breien is zeker nadenken maar daarna vooral veel doen. Wil je optimaal profijt hebben van je workshop, zorg dan dat je elke dag een half uurtje kunt oefenen.