Frullesk 15 & 29 oktober, Alblasserdam

Intro col


Overzicht workshop

Locatie: Handwerkwinkel Koperdraadje, Scheldeplein 15, Alblasserdam
Data: 15 & 29 oktober (19:00 – 22:00 uur)
Duur: 2 lessen van 3 uur
Max. aantal: 6 deelnemers
Niveau: Gevorderd
Huiswerk: Oefenen en uitproberen.
Inclusief: Lesmateriaal (handouts, artikel, garen om tijdens les te oefenen, koffie/thee en iets lekkers, 2 patronen

Prijs : € 95,- incl.

Aanmelden: inschrijven voor deze workshop kan op de website van Koperdraadje.

Inhoud workshop

In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden en telpatroon. We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden. We staan ook stil bij de werkvolgorde van de draden en rekenen en passant af met het spookje ‘yarn dominance’.

Je krijgt huiswerk om de nieuwe manier van breien en opgedane kennis in de vingers te krijgen. Tijdens deze twee weken heb je via de groepsapp (niet verplicht, enkel een extra service) de mogelijkheid om vragen te stellen en filmpjes te ontvangen voor meer uitleg.

Twee weken later richten we ons puur op Frullesk. Wat zijn de basisprincipes, de verschillende soorten steken (tot dusver). We oefenen een aantal steken maar ook opzetten, kantsteken en afkantingen die handig zijn bij Frullesk. Je krijgt een Frulleskpatroon waar je thuis mee aan de slag kunt.

Klinkt dit als veel? Dat is het ook. Kun je dit? Zeker wel. We gaan 2 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe techniek in je vingers, beter inzicht in breien en meerdere mogelijkheden getest om jouw werkwijze nog efficiënter te maken.


In Alblasserdam ben ik te gast bij Lia Rozendaal van Koperdraadje. Naast een breed assortiment van bijzondere garens verft ze ook haar eigen garen waarmee je frullesk-projecten helemaal tot leven komen.

Inschrijven voor workshops gaat via de website van Koperdraadje. Ga naar www.koperdraadje.nl en klik op Workshops.