Frullesk 5 & 19 juli, Amsterdam – VOL!

* Zomer-editie*


Overzicht workshop

Locatie: Johan Huizingalaan 305, Amsterdam
Data: 5 & 19 juli (12:00 – 15.00 uur)
Duur: 2 lessen van 3 uur
Niveau: Gevorderd
Huiswerk: Veel oefenen en uitproberen.
Inclusief: Lesmateriaal (handouts, artikel, garen om tijdens les te oefenen, koffie/thee en iets lekkers, Frullesk-patroon
Zomer-editie: We werken met zomerse materialen & als het weer het toelaat, kunnen we buiten een plekje zoeken.
Rolstoelvriendelijk gebouw
Prijs : € 95,- incl.
Talen: Nederlands & Engels

Aanmelden: Doe je door een email te sturen naar info@woolnerd.com. Na aanmelding ontvang je van een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst van cursusgeld is de inschrijving definitief


Inhoud workshop

In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden en telpatroon. We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden. We staan ook stil bij de werkvolgorde van de draden en rekenen en passant af met het spookje ‘yarn dominance’.

Je krijgt huiswerk om de nieuwe manier van breien en opgedane kennis in de vingers te krijgen. Tijdens deze twee weken heb je via de groepsapp (niet verplicht, enkel een extra service) de mogelijkheid om vragen te stellen en filmpjes te ontvangen voor meer uitleg.

Twee weken later richten we ons puur op Frullesk. Wat zijn de basisprincipes, de verschillende soorten steken (tot dusver). We oefenen een aantal steken maar ook opzetten, kantsteken en afkantingen die handig zijn bij Frullesk. Je krijgt een Frulleskpatroon waar je thuis mee aan de slag kunt.

Klinkt dit als veel? Dat is het ook. Kun je dit? Zeker wel. We gaan 2 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe techniek in je vingers, beter inzicht in breien en meerdere mogelijkheden getest om jouw werkwijze nog efficiënter te maken.

Welkom in mijn atelier!
Voorheen was de werkruimte van wolwinkel De Afstap mijn plekje in Amsterdam voor het geven van workshops. Helaas is deze gezellige werkruimte niet coronaproof genoeg om met een groep mensen aan de slag te gaan.
Daarom verwelkom ik nu de cursisten met alle plezier in mijn eigen huis in Amsterdam, Slotervaart (woonkamer & atelier oppervlakte 60m2). Deze plek is ruim, licht, buiten het centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto (gratis parkeren op zondag), ik kan niet te laat komen en heb hier alles bij de hand. Er is plek voor max. 8 cursisten tegelijk en iedereen heeft een goede werkplek en krijgt eigen potje thee/koffie. Er loopt hier, naast mezelf, alleen nog een vrolijke hond rond.
Aanmelden voor workshops in Amsterdam kan via info@woolnerd.com. Graag daarbij de gewenste data aangeven. Je ontvangt een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst cursusgeld is inschrijving definitief.