Frullesk 7 & 21 november in Joure


Overzicht workshop

Locatie: AJOURE Breiboutique, Midstraat 130, Joure, Friesland
Data: 7 & 21 november (13:00 – 16.00 uur)
Duur: 2 lessen van 3 uur
Niveau: Gevorderd
Huiswerk: Oefenen en uitproberen.
Inclusief: Lesmateriaal (handouts, artikel, garen om tijdens les te oefenen, koffie/thee en iets lekkers, Frullesk-patroon

Prijs : € 95,- incl.

Aanmelden: inschrijven voor deze workshop kan op de website van Ajoure Breiboutique.

Inhoud workshop

In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden en telpatroon. We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden. We staan ook stil bij de werkvolgorde van de draden en rekenen en passant af met het spookje ‘yarn dominance’.

Je krijgt huiswerk om de nieuwe manier van breien en opgedane kennis in de vingers te krijgen. Tijdens deze twee weken heb je via de groepsapp (niet verplicht, enkel een extra service) de mogelijkheid om vragen te stellen en filmpjes te ontvangen voor meer uitleg.

Twee weken later richten we ons puur op Frullesk. Wat zijn de basisprincipes, de verschillende soorten steken (tot dusver). We oefenen een aantal steken maar ook opzetten, kantsteken en afkantingen die handig zijn bij Frullesk. Je krijgt een Frulleskpatroon waar je thuis mee aan de slag kunt.

Klinkt dit als veel? Dat is het ook. Kun je dit? Zeker wel. We gaan 2 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe techniek in je vingers, beter inzicht in breien en meerdere mogelijkheden getest om jouw werkwijze nog efficiënter te maken.


In Joure heb ik onderdak gevonden bij AJOURE breiboutique. Een ruime winkel met een enorm aanbod van kwaliteitsgarens en aanverwante artikelen. Als je hier nog niet eerder bent geweest en je hebt iets met garens, houd er dan rekening mee dat je na je workshop nog een uurtje zoet bent met het inspecteren van de winkel :-).

Inschrijven voor workshops gaat via de website van Ajoure. Ga naar www.ajoure.nl en klik op Evenementen.