Frullesk Compleet


Overzicht

Duur: 3 lessen van 3 uur
Data:
– vr. 16 jul., 30 jul. & 13 aug 2021 (11:00 – 14:00 uur)
– zo. 1 , 15 & 29 aug. 2021 (13:00 – 16:00 uur)

Niveau: Geoefend / Gevorderd
Huiswerk: Oefenen en uitproberen.
Inclusief: Lesmateriaal (handouts, artikel, garen om tijdens les te oefenen, koffie/thee en iets lekkers, 3 WOOL NERD patronen
Zelf meenemen: sokken- of rondbreinaalden, 3.00 mm & 4.00 mm
Locatie: Johan Huizingalaan 305, Amsterdam
Rolstoelvriendelijk gebouw
Prijs : € 140,- incl.
Talen: Nederlands & Engels

Aanmelden: Doe je door een email te sturen naar info@woolnerd.com. Na aanmelding ontvang je van een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst van cursusgeld is de inschrijving definitief.

Deze driedelige workshop is de ‘full experience’: je leert een nieuwe breimethode & een nieuwe techniek. Bij het aanleren van de gecombineerde breimethode ligt de focus op werken met twee draden. Dat vergt enige oefening en doorzettingsvermogen want het spiergeheugen moet getraind worden. Aan het begin van de tweede les heb je dit volledig onder de knie. Heb je weinig tijd om te oefenen tussen de lessen door, dan adviseer ik je de eendelige workshop ‘Gecombineerde Breimethode‘ te doen zodat je in je eigen tempo kunt oefenen. Dan kun je op een later moment deelnemen aan de workshop ‘Frullesk voor linkse rakkers‘.


Inhoud workshop

Dit komt allemaal aan bod:

 • Gecombineerde breimethode
 • Basisprincipes frullesk
 • Controleren van draadspanning
 • Werken met 1 draad (als warming-up))
 • Werken met 2 draden (hier ligt de focus)
 • Tools voor werken met 2 draden
 • Werkvolgorde van de draden
 • Telpatronen
 • Diverse frullesk steken
 • Double Embrace
 • Geschikte opzetten/afkantingen & kantsteken
 • 3 WOOL NERD patronen
 • Huiswerk

The complete experience

In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden en telpatroon. We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden. We staan ook stil bij de werkvolgorde van de draden en rekenen en passant af met het spookje ‘yarn dominance’.

Je krijgt huiswerk om de nieuwe manier van breien en opgedane kennis in de vingers te krijgen en je kunt aan de slag met het eerste patroon.

Twee weken later leg ik de basisprincipes van frullesk uit aan de hand van een paar frullesk steken. Je zult zien dat de meelopende draad net zo belangrijk is als de draad waarmee je breit. Uiteraard passeert draadspanning ook de revue en je maakt kennis met de notatie in de telpatronen.
Je krijgt een patroon mee naar huis waarmee je de basisvaardigheden kunt oefenen.

In de laatste sessie gaan we verder de diepte in. We gaan aan de slag met complexere frullesk steken waar bijvoorbeeld de werkvolgorde van de draden een belangrijke rol speelt. Die werkvolgorde is ook van belang bij de Double Embrace: het slippen bij frullesk. telpatronen. Dit gaan we natuurlijk ook doen. Om te kijken of je alle begrepen hebt, mag je tot slot zelf een eigen frullesk steek schrijven en breien.

Klinkt dit als veel? Dat is het ook. Kun je dit? Zeker wel. We gaan 3 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe breimethode en een nieuwe techniek in je vingers, beter inzicht in breien en meerdere mogelijkheden getest om jouw werkwijze nog efficiënter te maken.

Voor wie?

Voor iedere geoefende breier die nu nog werkt met één of twee draden op rechts en zin heeft in een paar nieuwe uitdagingen.

Welkom in mijn atelier!
Deze locatie is ruim, licht, goede ventilatie, buiten het centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto (gratis parkeren op zondag) en we hebben hier alles bij de hand. Je kunt aan de werktafel plaatsnemen, op de bank (zoals thuis) of in een fauteuil. De keus is aan jou. Er loopt hier, naast mezelf, nog een vrolijke hond rond.

Aanmelden voor workshops in Amsterdam kan via info@woolnerd.com. Graag daarbij de gewenste data aangeven. Je ontvangt een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst cursusgeld is inschrijving definitief.