Frullesk voor linkse rakkers


Overzicht


Duur: 2 lessen van 3 uur
Data:
– do. 15 & 29 juli 2021 (13:00 – 16:00 uur)
– zat. 7 & 21 augustus 2021 (10:00 – 13:00 uur)

Niveau: Geoefend/ Gevorderd
Vereiste: In staat zijn om met 2 draden op de linkerhand te breien.
Huiswerk: Oefenen en uitproberen.
Inclusief: Lesmateriaal (handouts, artikel, garen om tijdens les te oefenen, koffie/thee en iets lekkers, 2 patronen
Locatie: Johan Huizingalaan 305, Amsterdam
Rolstoelvriendelijk gebouw
Prijs : € 97- incl.
Talen: Nederlands & Engels

Aanmelden: Doe je door een email te sturen naar info@woolnerd.com. Na aanmelding ontvang je van een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst van cursusgeld is de inschrijving definitief.

Frullesk voor linkse rakkers is een tweedelige workshop waarin de nieuwe frullesk techniek aangeleerd wordt. Met linkse rakkers bedoel ik personen die goed kunnen breien met twee draden op de linkerhand, niet alleen rechte maar ook averechte steken (bijvoorbeeld continentaal of gecombineerde methode). Omdat de draden bij frullesk vaak meerdere steken voor het breiwerk meelopen, is het werken met beide draden op de linkerhand verreweg het handigst. Kun je nog niet breien met twee draden op links dan kun je kiezen voor de driedelige workshop ‘Frullesk Compleet’ waarin de gecombineerde breimethode is opgenomen in de workshop. Wil je je eerst volledig storten op deze breimethode, neem dan deel aan de eendelige workshop ‘Gecombineerde Breimethode.

Inhoud workshop Frullesk voor linkse rakkers

  • Basisprincipes frullesk
  • Beheersen draadspanning
  • Werkvolgorde van de draden
  • Telpatronen
  • Diverse frullesk steken
  • Double Embrace
  • Geschikte opzetten/afkantingen & kantsteken
  • 2 WOOL NERD patronen
  • Huiswerk

In de eerste workshop leg ik de basisprincipes van frullesk uit aan de hand van een paar frullesk steken. Je zult zien dat de meelopende draad net zo belangrijk is als de draad waarmee je breit. Uiteraard passeert draadspanning ook de revue en je maakt kennis met de notatie in de telpatronen.
Je krijgt een patroon mee naar huis waarmee je de basisvaardigheden kunt oefenen.

Twee weken later gaan we verder de diepte in. We gaan aan de slag met complexere frullesk steken waar bijvoorbeeld de werkvolgorde van de draden een belangrijke rol speelt. Die werkvolgorde is ook van belang bij de Double Embrace: het slippen bij frullesk. telpatronen. Dit gaan we natuurlijk ook doen. Om te kijken of je alle begrepen hebt, mag je tot slot zelf een eigen frullesk steek schrijven en breien.

En dan krijg je ook nog een WOOL NERD patroon mee voor thuis. Ja, we gaan veel doen.

Voor wie?

Voor iedereen die er al heel wat breikilometers heeft afgelegd en zin heeft in een nieuwe uitdaging!

Welkom in mijn atelier!
Deze plek is ruim en licht, heeft goede ventilatie, ligt buiten het centrum, is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto (gratis parkeren op zondag) en we hebben hier alles bij de hand. Je kunt aan de werktafel plaatsnemen, op de bank (zoals thuis) of in een fauteuil. De keus is aan jou. Er loopt hier, naast mezelf, nog een vrolijke hond rond.

Aanmelden voor workshops in Amsterdam kan via info@woolnerd.com. Graag daarbij de gewenste data aangeven. Je ontvangt een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst cursusgeld is inschrijving definitief.