Frullesk workshop


Overzicht

Duur: 3 lessen van 2,5 uur
Data:
– zo. 12 juni, 26 juni, 10 juli 2022 (11:00 – 13:30 uur)
of
– zo. 16 juli, 31 juli, 14 augustus 2022 (11:00 – 13:30 uur)
of
– zo. 11, 25 september & 9 oktober 2022 (11:00 – 13:30 uur)

Niveau: Geoefend / Gevorderd
Huiswerk: Oefenen en uitproberen.
Inclusief: Mapje met hand-outs,
Twee bollen oefengaren.
Drie breipatronen: College wanten, Intro col, XOX-sokken
Zelf meenemen: sokken- of rondbreinaalden, 3.00 mm & 4.00 mm
Locatie: Johan Huizingalaan 305, Amsterdam
Rolstoelvriendelijk gebouw
Prijs : € 147,50 incl.
Talen: Nederlands & Engels

Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@woolnerd.com. Na aanmelding ontvang je van een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst van cursusgeld is de inschrijving definitief.

Wat is Frullesk?

Frullesk is een verrassende breitechniek waarbij gebreid wordt met 2 draden per toer. Bij elk steek heb je de keus om te breien met draad 1 of 2. Je gebruikt één draad om de steek te breien en één draad laat je meelopen. Deze draad noem ik de meeloper en deze kan bij frullesk aan de voor- of achterkant van de steek meelopen. Dit levert niet alleen spannende patronen op maar ook mooie texturen.

Voor wie?

Voor iedere geoefende breier die vaker heeft gewerkt met twee draden en zin heeft in een paar nieuwe uitdagingen.


Inhoud workshop

In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden . We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden.

Twee weken later leg ik de basisprincipes van frullesk uit aan de hand van een paar frullesk steken. Je zult zien dat de meelopende draad net zo belangrijk is als de draad waarmee je breit. Uiteraard passeert draadspanning ook de revue en je maakt kennis met de notatie in de telpatronen.

In de laatste sessie gaan we verder de diepte in. We gaan aan de slag met complexere frullesk steken zoals liftsteken en de Double Embrace maar ook frullesk steken waarbij we spelen met de werkvolgorde van de draden. Om te kijken of je alle begrepen hebt, mag je tot slot zelf een eigen steek bedenken en breien.

Klinkt dit als veel? Je zult je niet vervelen. Kun je dit? Zeker wel. We gaan 3 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe breimethode en een nieuwe techniek in je vingers.

Les 1:

 • Gecombineerde breimethode
 • Controleren van draadspanning
 • Werken met 1 draad (als warming-up))
 • Werken met 2 draden (hier ligt de focus)
 • Tools voor werken met 2 draden

Huiswerk: oefeningen en College patroon(zie foto)

Les 2:

 • Basisprincipes
 • FrulleskWerkvolgorde van draden
 • Telpatronen lezen en schrijven
 • Diverse steken

Huiswerk: oefeningen en Intro patroon (zie foto)

Les 3:

 • Liftsteken
 • Double Embrace
 • DE hak voor sokken
 • Spelen met de werkvolgorde
 • Geschikte opzetten/afkantingen & kantsteken

Voor thuis:

XOX-sokkenpatroon (zie foto)

Welkom in mijn atelier!
Deze locatie is ruim, licht, goede ventilatie, buiten het centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto (gratis parkeren op zondag) en we hebben hier alles bij de hand. Je kunt aan de werktafel plaatsnemen, op de bank (zoals thuis) of in een fauteuil. De keus is aan jou. Er loopt hier, naast mezelf, nog een vrolijke hond rond.