De gecombineerde breimethode


Overzicht

Duur: 1 les van 3 uur
Data:
– za. 17 juli 2021 (10:00 – 13.00 uur)
– di. 27 juli 2021 (14:00 – 17:00 uur)
– vr. 20 augustus 2021 (19:00 – 22:00 uur)

Max. aantal: 6 deelnemers
Niveau: Beginner tot gevorderd
Huiswerk: Na de les thuis regelmatig oefenen.
Inclusief: Lesmateriaal (hand-out, garen om tijdens les te oefenen, koffie/thee en iets lekkers, één patroon
Zelf meenemen: Sokken- of rondbreinaalden van 3,00 mm & 4,00 mm.
Locatie: Johan Huizingalaan 305, Amsterdam
Rolstoelvriendelijk gebouw
Talen: Nederlands en Engels

Prijs : € 49,50 incl.

Aanmelden: Doe je door een email te sturen naar info@woolnerd.com. Geef daarbij alstublieft de datum, je breiniveau (beginner, geoefend, gevorderd, vergevorderd) aan. Na aanmelding ontvang je van een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst van cursusgeld is de inschrijving definitief.

Inhoud Workshop

Dit gaan we bestuderen en doen:

  • Herverdeling taken linker- & rechterhand
  • Recht, averecht, verdraaid recht & averecht en omslag bij gecombineerde methode
  • Gevolgen voor de draadspanning
  • Werken met 1 draad
  • Werken met 2 draden*
  • Tools voor werken met 2 draden
  • Naar huis met een WOOL NERD patroon (afgestemd op jouw niveau) waarmee je de methode regelrecht je spiergeheugen in traint.

*Voor een beginnende breier is het werken met 2 draden wellicht iets teveel van het goede maar je kunt eraan proeven en vervolgens doorgaan met je niveau.

Voor wie?

Deze workshop is voor beginnende breiers die efficiënt willen breien tot ver gevorderden die een breimethode aan hun repertoire willen toevoegen.

Hoe brei jij?

Hoe houd je de naalden vast, hoe steek je in, hoe regel je de draadspanning, hoe sla je om, hoe houd je de draad/draden vast?, kortom hoe voer jij de handelingen uit?
Dit ‘hoe’ is je breimethode. Deze heeft grote gevolgen voor de gelijkmatigheid van je werk, ergonomische klachten, je breitempo en welke technieken je ‘lekker’ vindt om te breien.

Verschillende methoden – Je breit met 2 naalden, 1 of meerdere draden en twee handen. Dat is gelijk voor alle methoden, een belangrijk verschil zit in welke hand doet wat?

De meest gebruikte methode in Nederland (Engelse methode): rechterhand steekt in, rechts houdt de draden vast, rechts regelt de draadspanning, rechts slaat om, rechts haalt de draad door de steek en de rechternaald wordt onder de oksel geklemd (want dan hoeft de rechterhand die niet ook nog eens vast te houden). Links houd de linkernaald vast en beweegt en de linker wijsvinger stuurt eventueel steken bij maar in vergelijking met rechts doet links weinig.

Continentale methode: rechterhand steekt in, linkerhand houdt de draden vast, linkerhand slaat om, links regelt de draadspanning, rechterhand haalt de draad door de steek. De naald hoeft niet meer onder je oksel want rechterhand kan het zelf wel, handig bij rondbreinaalden. Dit klinkt al een stuk efficiënter en ontspannen, en dat is het ook. Maar dan de averecht…. alle tijdwinst en ontspanning zijn op slag verdwenen.

Gecombineerde methode:

Bij deze methode draag je ook de draden op links en deze heeft alle voordelen van de continentale methode: betere taakverdeling handen, kleinere en minder bewegingen, meer rust voor polsen en ellebogen, hoeft je naalden niet meer los te laten en een hoger breitempo. EN dan heeft gecombineerde methode een super efficiënte averecht, sterker nog, met deze methode wordt averecht spontaan* je favoriete steek.  In deze drie uur durende workshop maak je kennis met deze methode en ga je de voordelen zelf ervaren.

Welkom in mijn atelier!


Deze plek is ruim, licht, goede ventilatie, buiten het centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto (gratis parkeren op zondag) en we hebben hier alles bij de hand. Je kunt aan de werktafel plaatsnemen, op de bank (zoals thuis) of in een fauteuil. De keus is aan jou. Er loopt hier, naast mezelf, nog een vrolijke hond rond.

Aanmelden voor workshops in Amsterdam kan via info@woolnerd.com. Graag daarbij de gewenste data aangeven. Je ontvangt een inschrijfbevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst cursusgeld is inschrijving definitief.